Agustina Brines i Sirerol regidora per BLOC-COALICIÓ COMPROMIS presenta davant el PLE DE L’AJUNTAMENT DE SIMAT DE LA VALLDIGNA la següent:

Conegudes les últimes novetats sobre les obres que la Conselleria d’Educació vol realitzar en les instal·lacions del col·legi públic La Valldigna per a habilitar un “menjador” i, després que preguntat al Sr. Alcalde en l’últim plenari ens informara que, la Direcció Territorial confirma que es realitzaran amb tota “urgència”, el BLOC coalició COMPROMÍS, és fa ressò de les preocupacions de part dels i les professionals que allí treballen, així com d’algunes mares i pares amb les que hem parlat.

En concret es pretén fer el menjador escolar en les dues primeres aules de la dreta de la part vella del col·legi i, deixar d’utilitzar l’actual.

Esta informació es va presentar a l’últim Consell Escolar, com una opció que podia passar, però no, com a cosa feta.

Part del professorat ens va manifestar la seua preocupació i, més encara quan s’assabentaren que l’obra ja està decidida i en projecte segons ens va informar el Sr. Alcalde. Ens fem co-partícips d’aquest sentir per estar d’acord amb les seues preocupacions i, que bàsicament son:

El futur menjador es deu ubicar en planta baixa.

Que l’alumnat patirà la pluja i el fred per a acudir al menjador i a més, serà en una planta superior sense accessibilitat.

No hi ha prou serveis (WC) i, no estan adaptats per a infantil ni discapacitats.

No existeix cap tipus de canalització ni instal·lacions, tant d’aigua com de llum, pertinents per convertir les aules en menjador escolar.

Es perden dues aules amb funcions necessària per al centre: tutories, classes de reforç, aula d’angles, …

A més volem posar de manifest les següents qüestions:

-Que no s’ha demanat opinió als professionals que allí treballen per a fer esta actuació que traslladarà diàriament els xiquets i les xiquetes per mig dels patis, ploga o faça fred, i han de pujar un nivell sense cap tipus d’accessibilitat.

-Aquesta actuació es farà sobre una estructura centenària amb marcades deficiències i no sabem el que es trobaran a la primera perforació o al llevar una paret.

 Que tota la“capa” de la teulada està per a canviar i posar nova

.Si no han estat capaços o no han tingut diners, per a arreglar les goteres del sostre en els darrers anys, com van a fer-ho ara?

No volem més pedaços. Es fa bé o no es fa. Encara que el menjador actual no siga el millor, podem esperar i finalment tindre lloc idoni per eixa instal·lació tan important per al col·legi de Simat.

 Segur que costa més diners reparar les instal·lacions centenàries que fer-lo de nou en els terrenys destinats per a l’ampliació del centre. No volem que destinen malament els pocs diners que tenim disponibles ara els valencians.

 Per tot l’exposa’t, proposem al ple de l’Ajuntament prendre els següents acords:

1.- Que es demane a la Direcció Territorial la paralització de qualsevol actuació al respecte donant-li a conèixer la voluntat de fer una actuació definitiva i, potser menys costosa econòmicament que la plantejada.

2.- Que es faja l’estudi pertinent i seriós pels tècnics corresponents per a esbrinar la millor opció, el cost de l’obra i l’inici correcte dels tràmits.

3.- Que es celebre un Consell Escolar on es debaten totes les opinions dels i les professionals així com, de les mares i pares.

4.- Que es pose oficialment el terreny a disposició de la Conselleria (si encara no s’ha fet) per a realitzar les obres pertinents.

                                                                              Simat de la Valldigna, 3 de setembre de 2012.