Amb motiu del Dia internacional dels drets dels infants, reproduïm un text del blog d’Anna Company, secretària d’Acció i Moviments Socials.

Mentre dinava, en companyia dels meus fills, els he comentat quin dia era hui. No ha estat una converça fàcil, ja que ells no entenen moltes de les coses que els he explicat, com per exemple que hi haja xiquets que no sàpiguen què és obrir una aixeta i tindre aigua corrent, o tindre un lloc per fer les seues necessitats.
Aquestes són algunes de les coses que els he intentat explicar, que son els drets dels xiquets:

-No hi ha d’haver cap xiquet o xiqueta al món sense totes les necessitats cobertes, i els adults han de fer tots els possibles perquè siga així.
-Tots els xiquets i xiquetes tenen el dret a ser cuidats i a tenir tot el que cal per a poder créixer bé.
-Tots els nens i nenes del món tenen dret que els ajuden a néixer en les millors condicions i a tenir menjar, un lloc on viure…
-Si algun xiquet o xiqueta té algun problema, té dret a rebre ajuda i atenció especial per a poder-lo superar.
-Tots els xiquets i xiquetes tenen dret a ser estimats. Per això tenen dret a una família.
-Tots els xiquets i xiquetes tenen dret a anar a l’escola; i a l’escola tenen dret a apendre i passar-ho bé.
-Tenen dret a no treballar fins que siguen grans i tenen dret que ningú no els facen mal. Si algú ho fa, ha de dir-ho, i rebrà l’ajuda necessària per a resoldre-ho.
-Tenen dret, siguen d’on siguen, visquen on visquen, que ningú no els deixe de banda, ningú no els prenga els drets ni els faça sentir malament per cap d’aquests motius.

No solament hauríem de recordar aquest dia hui sinó cada dia.
Els nostres fills viuen amb tot allò que els fa falta per al dia a dia però cal recordar que no tots els xiquets i xiquetes ho fan, i no ho hauríem de permetre.