El grup municipal BLOC-COMPROMÍS per Simat, va prendre la determinació de deixar fer al govern municipal del PP que el poble va triar per majoria absoluta. I així ho hem fet durant any i mig. Arriba el moment de fer balanç. Farem un repàs del que ha aportat un govern del PP al poble de Simat i per extensió el del país; les actuacions i accions més importants i, les prioritats marcades.

L’Estel·la i la gran obra per a ells és el camp de futbol de gespa artificial, proposta que nosaltres férem en 2010 i ells contestaren que estàvem en època de crisi i que Simat no devia gastar el diners en això, que no era el moment. I, potser així fora. Però no, han fet el que tots sospitaven, un acte de populisme i electoralisme. Ha arribat 2012 i, com per a ells pareix que ja no és moment de crisi, allà que han invertit 400.000€. Si que diuen que nosaltres paguem 200.000€ i prou. … però d’on ixen els altres 200.000€?? Doncs també de la nostra butxaca, dels nostres impostos i encara que ho pague Diputació, ho paguem tot nosaltres. No ens sembla gens bé que en la greu situació que estem patint on ens lleven medicaments, mestres, sanitaris, tanquen centres de persones amb minusvalidesa que pagava la Diputació…. esta administració continue dedicant els nostres impostos i diners en subvencionar instal·lacions tan costoses i no de primera necessitat. Ha quedat preciós, però ara no era prioritari per a nosaltres.

A més en 2011, deixarem pressupostada una partida de la ridícula quantitat de 7.000€ per fer un mini trinquet al pati de l’escola i que els xiquets i xiquetes de Simat puguen practicar un esport tant Simater i Valencià com és la pilota Valenciana. El PP diu que per a això no té diners, que faria inversions a l’escola però això no. Per a que vegen el valor i importància que té per a ells el nostre esport i cultura. I per diners no és: al final de 2011, a les arques de l’Ajuntament es va quedar un romanent de tresoreria de vora 250.000€i, per tant tenien diners per a fer-ho.

Com van al dictat del que els marquen…. fins que no vinga Rus o Fabra i els diga “ara toca potenciar la pilota valenciana…” no ho faran.

Al grup municipal BLOC-COMPROMIS, ens agradaria tindre tot tipus d’instal.lacions i infraestructures que donen una millor qualitat de vida als i les simateres. Però en certs moments, on les necessitats primaries són cada dia més necessàries, poden ser fins i tot indignants. Quantes persones poden pensar en estos moments que tenim més de 33.000.000 milions de les antigues pessetes per a fer una instal.lació esportiva i no tenim per donar feina i/o formació als nostres veïns i veïnes per a procurar-se la subsistència diària e la seua família i per al seu futur. No té sentit….. PRIMER LES PERSONES — RESCATEM PERSONES.

Com ens varem comprometre, hem fet gestions i aclariments sobre el tema nou reglament del poliesportiu,preguntat al regidor d’esports i joventut per l’aplicació del nou règim econòmic, ens confirma: que els menors de 16 anys no paguen per realitzar cap activitat esportiva en Simat. Li varem informar que les persones que rebien classes de pàdel, si que estaven pagant per l´utilització de les pistes i per donar classes; ens contesta que no era coneixedor, que és el monitor qui ha d’assumir el cost de la pista i que a partir d’ara ja NO ES PAGARÀ. Per altra banda, hem demanat una revisió del reglament i que es suspenga l’aplicació i/o es bonifique a més col·lectius donada la situació econòmica que estem patint. Parlarem d’abonaments mensuals,d’exempcions, … en resum, demanarem revisió de tota la part econòmica.