Simat he perdut molts llocs de treball, ha tancat les dos cooperatives que tenia. Pràcticament ens hem quedat sense cap empresa i, el nostre govern no està involucrat ni intentant noves linies de treball ni estudis que donen eixida al poble de Simat.

El PP de Simat no ha estat a l’alçada per posar-se al costat dels i les sòciesque han perdut la seua inversió i a més sense continuïtat ni eixida. Estan pagats i contents perquè varen fer una reunió amb la Direcció de Cooperativisme de la Generalitat, però això no és res. Que esperaven que els digueren a la Generalitat si ells no son partidaris de l’economia social?? Si s’haguera tractat de salvar alguna empresa privada o algun banc, la cosa hauria estat diferent. Nosaltres haguerem oferit la plena disposició de l’Ajuntament i les nostres ferramentes tècniques i jurídiques i, polítiques, per salvar els llocs de treball que tant necessita Simat. Parlem d’assessorament, d’intermediació, d’informació de col.laboració i treball en equip conforme ho hem demostrat en la nostra estada al Govern Simater. Així treballem perquè realment tenim un compromís amb el nostre poble i, així treballem els i les companyes que ens creguem els pobles i que l’administració deu estar al servei dels ciutadans/es, per a mostra el nostre company i Alcalde de Xeresa que davant la discriminació del Pla d’ocupació del PP de Gandia, es va moure per a defendre els drets dels seus i per extensió de tota la Comarca. Durant l’any de Govern del Bloc, la nostra Alcaldessa, si que es va preocupar per la situació que estava travessant una de les cooperatives per la preocupació transmesa per part d’alguns i algunes socis/es-treballadors/es. La resposta de part de la Gerència-Direcció del moment va ser una actitud d’amenaça i agressivitat, cosa que ens va sorprendre ingratament. Ara sabem que varem posar el dit el llaga i que eixa Direcció ja era coneixedora de la mala gestió que estaven fent i que en breu es destaparia el pastis.

Les cooperatives son empreses amb una gran vesant social i, si que cabia eixa col·laboració per l’interés econòmic i social del nostre poble.

Amb tot això veiem nul·la existència de promoció econòmica del poble, que preguntat diverses vegades en el plenari, ens contesten que han fet una rifa amb els comerciants en la campanya de nadal i que la resta esta molt mal i està en estudi. No veiem cap indici d’actuació i de cerca de noves línees de treball.

Hem proposat en diverses ocasions que aposten per fer i facilitar FORMACIÓ als i les simateres, tant per a poder tenir els estudis bàsics com per a aprendre una ocupació o ofici que facilite la incorporació al mercat laboral. Però ni cas.

Lligat a la gran aposta del TURISME a Simat, ens salva que tenim un equip tècnic professional i amb ganes, perquè políticament tampoc hi ha cap moviment. Ara pareix que estan a expenses del que marque la Tavernes mitjançant la mancomunitat de la Valldigna i, la Fundació Jaume II. Es varem deixar fet un PLA DE TURISME. Estudi permenoritzat dels nostres bens patrimonials, culturals i mediambientals i, pla de treball de com cal que es vaja actuant. Cal que comencen a treballar-ho, però pareix ser que no. Que prefereixen que maquen el camí. Forasters vindran….

Lligat al turisme està la conservació del gran patrimoni simater, no s’enten un poble qu vullga potenciar i donar a conèixer els seus bens sense tindre catalogat i relacionat tot el que tenim. Axí com a part del PGOU de Simat varem fer el primer Catàleg de Bens Patrimonial que es va fer per una reconeguda historiadora simatera i, que va treballar colze a colze amb els tècnics de la Conselleria.

Per altra banda, varem deixar constancia de les necessitats i mancances del nostre poble en l’Agenda21, que fora polèmiques personalismes, també va estar assitida per un gran tècnic amant de la natura i de la Valldigna. Però no s’enten que es diga que es treballa per fer de Simat un poble d’economia turística i no es pose en valor o s’aprofite tota la feina realitzada. Això és tirar els diners, tant que parlen d’austeritat.

 

El PGOU de Simat és una altra de les tasques pendents. Ens acusaren de no haver treballat quant en la nostra legislatura, es va avançar fins que es va posar per mig una empresa privada amb interessos que va paralitzar i emmascarar tota la feina realitzada. Ara, sabem que el PP ha repetit totes les reunions que ja estaven fetes i, que no veuen eixida perquè les Conselleries implicades no tenen clares les directrius a seguir en matèria d’urbanisme després dels grans palos que els ha pegat la Unió Europea.

 Als pocs mesos d’estar al govern, es “convida a abandonar el seu lloc de treball” a l’arquitecte que portava el PGOU en Simat i, es contracta al germà de la Regidora de Cultura i Turisme (tot queda en casa). No tenim res contra la professionalitat ni personalitat d’aquest tècnic, però no ens sembla ni moral ni políticament correcte. Preguntats els motius que han produït aquesta decisió, ens contesten que es perquè viu més propet i pot passar per l’Ajuntament més a sovint. Criteris completament subjectius i poc professionals.

Ens vegem en una situació on cal estar present la originalitat i la formació , però els ciutadans del nostre poble no poden accedir a cap tipus de formació perquè a l´equip de gover no li surten idees ni accepta les nostres