Els artistes valldignencs que exposen les seues obres en l’exposició conjunta “Mirades joves de l’art. Intercanvi d’experiències de la interpretació artística”, que està oberta fins el pròxim dia 14 d’abril a l’Almàssera del Monestir, estan d’allò més indignats davant la poca consideració i cura que els ens organitzadors mostren envers els artistes i les obres exposades.

Alguns dels artistes que exposen han informat que aquests dies s’han trobat amb la sorpresa de vore les seues obres al costat de neveres, botelles d’aigua, taules, papereres, etc, tal i com es pot vore en la foto feta ahir per una de les artistes.

“Algunes de les obres exposades han desaparegut, i altres estan danyades”Els afectats consideren que és impresentable i inacceptable el que passa. I més, quan algunes de les obres exposades han desaparegut de l’exposició (les tenen guardades els han dit) i altres estan clarament danyades de diverses maneres, sense que ningú els haja aclarit per quina raó estan estropejades, cosa que demostra la poca consideració i cura que se està tenint amb el material exposat a l’Almàssera del Monestir.

Molt indignats i decebuts estan els artistes pel tracte que estan rebent, i no només les seues obres, sinó ells mateixos, i ho consideren una total falta de respecte per part de la Fundació Jaume II el Just, entitat organitzadora de l’exposició, a més de la Mancomunitat de la Valldigna.

“He volgut llevar les fotos i emportar-me-les a casa –perquè les he de deixar en un lloc així?– i no m’han deixat… Les fotos, que són meues…”Tant és així, que alguns d’ells han volgut retirar les seues obres, però s’han trobat amb la sorpresa de que no els han deixat endur-se-les per raons que, segons ens diuen, no estan gens clares. “He volgut llevar les fotos i emportar-me-les a casa —perquè les he de deixar en un lloc així?– i no m’han deixat… Les fotos, que són meues…” matisava una de les artistes expositores.

A més a més, manifesten que des de l’inici de l’exposició s’han donat desperfectes en algunes obres, com ara una escultura que va aparèixer trencada els primers dies de ser exposada, i despenjar-se i caure a terra algunes de les obres cada dos per tres i, segons comenta una artista: “ja és la segona vegada que m’ho fan, primer amb els Premis Valldigna em van col·locar la barra baix de les fotos, tot ple de botelles de vi i derivats, i ara açò”.

Fins i tot hi ha artistes que s’han posat per Facebook en contacte amb el president de la Mancomunitat, Jordi Juan, per tal de reclamar-li una solució el més aviat possible. Jordi Juan: “el que passa a l’almàssera del monestir no és competència meua ni de cap institució de les que presidisc”Des del mateix Faceboox, Jordi Juan els ha respost que “el que passa a l’almàssera del monestir no és competència meua ni de cap institució de les que presidisc. És competència de la Generalitat Valenciana, que gestiona tot l’entramat del monestir a través de la Fundació Jaume II el Just, on treballen persones que l’únic mèrit que tenen és ser del PP. La mateixa Mancomunitat de la Valldigna no para de tindre problemes semblants. Per exemple, no ens donaren permís perquè l’últim concert de l’Orquestra Valldigna es fera a l’església del monestir tal com sempre s’ha fet. Al final, el que fan és allunyar els valldignencs del monument més emblemàtic de la Valldigna. De totes maneres, la Mancomunitat va ser organitzadora de l’exposició i haurà d’assumir totes les responsabilitats que li pertoquen. Em sap molt greu el que em comentes i farem totes les gesions oportunes. Una abraçada a tots els artistes”.

Matisa finalment una artista molt indignada: “Per favor, que intenten millorar l’organització que hi ha al Monestir, perquè ningú més passe pel que hem tingut que passar tots nosaltres, que Picassos no som, però hem posat molt d’amor en aquesta exposició, i vore escenes com aquestes és massa gran decepció, i ens estan tirant la moral per terra, i llevant-nos totes les ganes de tornar a exposar per mai més en el monestir de la Valldigna“.