Brines: “Em sent satisfeta del meu treball per Simat, i d’haver fet allò que calia en cada moment, mirant l’interés del poble”.

La regidora, i ex-alcaldessa de “Compromís” a Simat de la Valldigna, Agustina Brines, ha traslladat a l’Ajuntament la seua renúncia a l’acta de regidora, tot d’acord amb el col·lectiu local. El motiu que ha fonamentat la seua decisió, segons ha exposat Brines és que: “la meua feina professional requereix de més atenció. S’ha incrementat la meua responsabilitat i no disposaré del temps que, al meu parer, requereix la regidoria, pel que no consideraria la meua continuïtat honesta amb els meus veïns i les meues veïnes. A més vaig a aprofitar per a ampliar i millorar la meua formació, la qual cosa encara restarà més temps disponible”.

Cal recordar que Agustina Brines ha compatibilitzat durant temps la seua tasca en la política local de Simat, amb la seua feina professional, la qual cosa ha suposat un gran esforç personal, especialment quan va ostentar la màxima responsabilitat a l’Alcaldia. Tot i això, Brines manifesta que “Em sent afortunada per haver estat alcaldessa del meu poble. Hem demostrat que les dones, i el BLOC-COMPROMIS, tenim capacitat de govern i de gestió.” També ha manifestat “en pobles com Simat, l’Ajuntament és molt més que l’administració local, a banda de les tasques administratives diàries, està al costat del ciutadà i l’orienta i ajuda amb qualsevol necessitat. Però encara hi ha una vesant més importat que em resulta més apassionant i atractiva i és la d’impulsar i conduir a la societat cap a una progressiva maduració democràtica i participació activa i constructiva”.

Responsabilitat complida

Brines, ha volgut fer un balanç personal de la seua trajectòria a l’Ajuntament de Simat, valorant un del temes més polèmics, que va estar la moció de censura que va tindre lloc la legislatura anterior, respecte això comentava: “potser que algunes persones no entenguen encara la moció de censura, però va ser una actuació absolutament necessària i responsable, doncs el PP en minoria, no va ser capaç de traure endavant els acords necessaris per a fer que l’Ajuntament fora governable, la qual cosa suposava una paràlisi de l’administració, nosaltres vàrem tindre la responsabilitat d’acceptar el repte de generar un acord per a dur endavant l’Ajuntament de Simat. Potser no fóra la situació més còmoda per al BLOC i, però era la única manera de que Simat no estiguera aturat durant 4 any ”.

Per últim, l’edil nacionalista ha destacat “alguns projectes que es posaren en marxa gràcies al nostre treball i que continuen, com ara la creació de l’àrea joventut, de la nova estructura de turisme, el obrir les decisions al poble dels projectes que es realitzaren, la participació ciutadana, proposar la unió de les empreses de construcció del poble per a optar a les obres locals, la creació de l’associació de comerciants, el Consell de Benestar Social, i es va evitar una macro urbanització a l’horta que podria haver arruïnat al poble econòmica i mediambientalment, …. i tants altres projectes que quedaran per sempre. A pesar de no haver tingut cap suport de les administracions superiors, i tot i això, deixant un ajuntament sanejat, cosa no massa comú en els temps que corren.”

Conclou dient: “deixe l’Ajuntament amb la sensació d’haver fet el que calia, haver fet una oposició constructiva quan ens va correspondre, i governar, amb la màxima implicació personal i política, quan el poble ho va necessitar. No em queda més que agrair tot el suport que he tingut d’un gran nombre de persones, algunes de les quals, les he descobertes gràcies a haver ostentat la màxima responsabilitat que s’hi pot tenir a un poble i com no a tots els que formen part del col.lectiu Compromís Simat”.

El Col·lectiu del BLOC de Simat ha entés i acceptat la petició de relleu de la regidora, que donarà pas a l’entrada a l’Ajuntament de Simat d’un militant històric del nacionalisme simater, Vicent Ribera.