Com ja sabeu per motius professionals deixe la regidoria de Simat. L’increment de la meua responsabilitat dins l’empresa fa que no puga atendre com ja pense que es deu fer la responsabilitat que comporta ser càrrec públic d’una Ajuntament

No cal que vos recorde la gran responsabilitat que tenim i a partir d’ara, tindreu, perquè tots i cadascun dels que estem ací representem un bon grapat de simaters i simateres.

La política ha esdevingut en moltes i diferents vessants, però la que m’ha fet arribar fins ací, per a mi és l’ autèntica i la vertadera. La que està al costat de tots i cadascun dels veïns i veïnes per a resoldre els seus problemes i facilitar-los la vida.
Als pobles menuts com el nostre, l’ajuntament té una tasca que va més enllà de l’administrativa: és la d’estar a peu de carrer i a qui acudeixen els ciutadans per a qualsevol tipus de gestió. Però a més, hi ha una tasca no escrita, no obligatòria i és la que a mi més m’agrada, la de fer créixer la societat cap una progressiva maduresa democràtica.
Això és una ferramenta que a tots no interessa. Quan més sàpiguen els i les ciutadanes, mes ens fiscalitzaran i més exigiran… L’equip en que vaig governar i jo, creiem amb la participació ciutadana i per això la varem fer servir. Però, pot ser no era el moment o no estaven preparats. Vos demane que continueu aplicant-la. El poble no sols ha de manifestar la seua voluntat cada 4 anys. Cal que ho faja més sovint i, per això se li ha de donar ferramentes i mecanismes i, impulsar-lo a que ho exercite. Les coses així aniran molt millor.
No cal tampoc que vos diga en quina consideració ens té la ciutadania a aquelles i aquells que dediquem una gran part de la nostra vida personal a la política ja siga local o nacional. La resposta és: “tots son iguals” i jo em negue a acceptar això. Realment crec en un altre tipus de política i si continue exercint-la serà per posar tot el meu esforç en canviar-la.

També vull tenir unes paraules per a eixe gran col•lectiu que som les dones. Ens costa fer-nos el nostre espai prou més que als homes, però una vegada estem, la meua experiència és que som respectades i estem de igual a igual. El sistema polític encara no està preparat per a l’entrada total de les dones a primera línia. Encara ens queda molta feina que fer. És per això tan important i, vos encoratge a que feu un pas endavant i s’atreviu a encapçalar llistes, corrents i demandes socials.

En referència al balanç que faig del meu pas per la políticia, vos diré que és molt positiu. Estic convençuda que hem fet el que calia en cada moment. Des de l’oposició i des del govern. Del que ha estat al meu abast, no s’ha quedat cap gestió ni tasca per fer dins de les circumstancies econòmiques i polítiques que m´ha tocat viure. Com ja he dit en alguna ocasió, he aprés molt dels qui han estat al meu costat, però també dels qui han estat front a mi. He conegut més el meu poble i sobre tot des d’una altra vessant i, he conegut a grans simaters i simateres que d’una altra manera haguera estat impossible.
Evidentment s’han quedat molts projectes per fer, perquè conforme anaves coneixent i indagant, més i més possibilitats sorgeixen d’intentar fer coses noves i diferents per al meu poble.
Una espineta em queda clavada i és lo tocat que està el sistema econòmic local, la nostra agricultura, les cooperatives i els llocs de treball que s’ha perdut, per això la meua insistència en facilitar al poble formació i fer estudis a vore que podem fer amb la nostra agricultura.
Passant ja a la part final, vull agrair a totes i tots els regidors amb qui he coincidit, per la tasca realitzada. Disculpes si en la manifestació d’ alguna de les diferents postures ha hagut paraules pujades de to, és una cosa de les que ens hem d’ adonar, però de vegades les situacions en superen. Malgrat tot gracies pel respecte a la meua feina realitzada.

Vull també, tenir unes paraules d’ agraïment per a les treballadores i treballadors de l’ Ajuntament que m’han ajudat en tot el que he necessitat i he sentit amb gran part d’ elles i ells una gran complicitat. Són uns i unes grans professionals de l’administració pública i de la gestió local.

Unes paraules per a totes les persones que m’ han donat el seu suport per les distintes formes ja siga per mail, correu, telefonades…… Als amics i amigues que m’han ajudat a formar-me i saber un poquet de que anava este tema. Gracies a totes i tots, per a mi ha estat molt important.

Agrair al col•lectiu del BLOC la confiança dipositada en la meua persona per a encapçalar un projecte i que m’ha portat a tenir el gran orgull de representar-vos en este Ajuntament com a màxima autoritat. Espere haver complit les expectatives i esperances que em vareu confiar. Gràcies.
A Vicent Ribera…. poc a dir-li que no sàpiga. Estic molt tranquil•la perquè deixe un coneixedor del poble i de l’ Ajuntament, a més d’una gran persona. Ell ha estat al meu costat quan i així ho faré jo.

Gràcies a ma mare que tanta feina i mal de cap li he donat i per suposat gràcies per la gran paciència de, Rafa, el meu marit i, les meues filles que han patit en primera persona les hores i hores que no he estat amb ells per complir amb les obligacions com a càrrec públic. Sense que estigueres al meu costat no haguera estat possible.

Així també a la resta de la meua família tant directa com indirecta que m’han recolzat fera o no fera falta i, que hui he tingut la grata sorpresa de tindre la seua companyia.

I ja per últim dir-vos que em senc molt afortunada per haver pogut viure aquesta gran experiència. Em tindreu a prop si cregueu que en alguna cosa puc ajudar. Graciesagusbrines